Happen en Stappen, what?
Inmiddels heb ik een aantal Happen en Stappen avonden mogen organiseren in de (binnen)stad van Groningen. In beide gevallen ging het om een groep collega's die een gezellige avond wilden. Bij het plannen van een etentje liepen ze er tegenaan dat ze met een grotere groep aan een lange tafel eigenlijk alleen de mensen naast hen spraken. Ook vonden ze dat een etentje eigenlijk zo snel voorbij ging. Om die reden heb ik Happen en Stappen in het leven geroepen.
Hoe gaat het in z'n werk?
Van tevoren heb ik slechts een aantal gegevens van jullie nodig: Datum, tijd, aantal personen en of er sprake is van allergieën of andere bijzonderheden. Ook vind ik het prettig om te weten wat voor 'soort' groep jullie zijn. Op basis van deze kennis benader ik bekende en minder bekende horeca ondernemingen. Ik neem jullie de hele avond mee op sleeptouw, geef tijdig aan wanneer we weer door moeten gaan en zorg ervoor dat iedereen voldoende eet, drinkt en wandelt.
Op een afgesproken tijdstip spreken we af op een neutrale plek, zodat de eerste stop nog enige tijd een verrassing blijft. Bijvoorbeeld op de Grote Markt. Wanneer we compleet zijn begeleid ik jullie naar de eerste stop. Iedereen vindt het een beetje spannend, omdat het altijd even lastig is om de regie en controle uit handen te geven. Bij de eerste stop bestellen jullie een wijntje, biertje of ander drankje (afhankelijk van wat jullie van te voren hebben doorgegeven) en wordt er een heerlijk bijpassend hapje voor jullie klaargemaakt. Dit kan een tapasplankje zijn, een perfect uitgebalanceerd gerechtje of een ander hapje. Er wordt kort iets verteld over het gerecht en de gelegenheid waar we ons op dat moment bevinden. Vervolgens hebben jullie voldoende tijd om lekker te smullen, te kletsen en nog even snel naar de WC te gaan.
Op 16 november was het zo ver, een groep van 13 collega's uit Delfzijl hebben een geweldige Happen en Stappen avond gehad!
De avond begon bij de
Barracuda Social Club. Hier konden de deelnemers een drankje bestellen en kregen daarbij een heerlijke huisgemaakte hamburger geserveerd. Er was keuze uit een runderburger, een visburger of een Vega-burger. Dit past ook bij de filosofie van de BSC. Vlees, Vis én Vega. Hun grote broer, Block 'n Barrels is écht gespecialiseerd in vlees. Deze specialisatie hebben de mannen van BSC zeker meegenomen. Maar in dit restaurant willen ze graag laten zien dat ze niet slechts één specialisatie hebben. Ze weten ook als geen ander om te gaan met de meest prachtige vissoorten, schaal- en schelpdieren en hebben een neus voor originele, vegetarische gerechten.
Onze tocht vervolgde zich naar het gezellige
Kattencafé Op Z'n Kop. Er werd een heerlijke tapasplank geserveerd met broodjes, kaasstengels, noten en olijven. Hierbij werden homemade Ice Tea en Ginger Ale, zalige koffie's, cappuccino's en warme choco met slagroom geschonken. Tijdens deze stop kroelden een stuk of 5 katten om ons heen. Sommige gaven kopjes en andere zochten een lekker warm en zacht plekje op, waar er genoeg van waren. Er was een kattengedragskaart (mooi nieuw woord) aanwezig op de tafel. Hierop stond hoe we met verschillende katten om moesten gaan. Er was bijvoorbeeld een kat die we beter niet konden aaien, anderen juist wel.
De mosterdsoep had de magen goed gevuld en na deze stop was het lekker om weer een stukje terug te wandelen naar de binnenstad. Door het Nooderplantsoen, het Hoge der Aa met prachtige kerstversiering (écht een idyllisch gezicht met de reflectie van de boten op het muisstilliggende water) en via de grote markt. De wandeling zette zich voort naar
Pizzeria Italia. Wat mij betreft al tientallen jaren dé Italiaan voor heerlijke pizza's, pasta's en antipasti. Er werden vier pizza's over de tafel verdeeld om te delen, voor ieder wat wils; vis, vlees en groente. Het was een heerlijke, zoute 'snack'. Zolang ik me kan herinneren zit Pizzeria Italia al in 'het zijstraatje' van de Herestraat. Het voelt telkens weer als thuiskomen. Ook al verandert het bedienend personeel nog wel eens van gezicht, de vertrouwde gezichten van de mannen in de pizzakeuken blijven hetzelfde!
De op een-na-laatste stop was bij het altijd prachtige
Cappuvino. Hier werden heerlijke gebakjes geserveerd als proeverij op de sfeervolle leren banken. Naast fris, bier of wijn konden de gasten kiezen voor een heerlijke koffie, cappuccino of thee. Voor alle zintuigen een genot! De stijlvol geklede barmannen en -vrouwen geven je het gevoel écht welkom te zijn en de sfeer die je al proeft als je de marmeren trap oploopt kan ik omschrijven als warm, chique en heel gezellig. Zeker in deze tijd van het jaar, met alle buitenverlichting en kerst op komst. Dit was de laatste stop wat betreft het Happen. We zijn nog wel even wezen Stappen naar de laatste locatie voor een laatste afzakkertje.
- Je hoeft niks te doen, behalve Happen en Stappen. Jullie worden van A tot Z begeleid;
- Je kunt voorkeuren doorgeven;
- Je bepaalt zelf het budget, al vanaf € 35 p.p.;
- Je komt op veel verschillende plekken waar je anders misschien niet zo snel zou komen;
- Je zit niet de hele avond naast één persoon, maar hebt de mogelijkheid om iedereen even te spreken;
- Wandelen is heerlijk!
Wacht niet langer, neem nu contact met me op en we bespreken de mogelijkheden voor JOUW groep. Een kennismakingsgesprek is altijd GRATIS!
T 06 18675068
E info@yourflowevents.nl
W
yourflowevents.nl/contactFacebook.com/yourfloweventsInstagram.com/yourfloweventsIk hoor graag van je!
En voor vanavond: een hele fijne Pakjesavond met lieve mensen en dieren!