Happen en Stappen, what?

  • door Florien Wiersma
  • 05 dec, 2019

Heb je alle pakjes voor vanavond al lekker ingepakt? Nu even met een warme choco of lekker wijntje op de bank? Dan is het nu even tijd voor HEEL wat anders, even je gedachten verzetten en straks weer toegeven aan de Sinterklaas gekte!

Happen en Stappen, what?
Inmiddels heb ik een aantal Happen en Stappen avonden mogen organiseren in de (binnen)stad van Groningen. In beide gevallen ging het om een groep collega's die een gezellige avond wilden. Bij het plannen van een etentje liepen ze er tegenaan dat ze met een grotere groep aan een lange tafel eigenlijk alleen de mensen naast hen spraken. Ook vonden ze dat een etentje eigenlijk zo snel voorbij ging. Om die reden heb ik Happen en Stappen in het leven geroepen.

Hoe gaat het in z'n werk?
Van tevoren heb ik slechts een aantal gegevens van jullie nodig: Datum, tijd, aantal personen en of er sprake is van allergieën of andere bijzonderheden. Ook vind ik het prettig om te weten wat voor 'soort' groep jullie zijn. Op basis van deze kennis benader ik bekende en minder bekende horeca ondernemingen. Ik neem jullie de hele avond mee op sleeptouw, geef tijdig aan wanneer we weer door moeten gaan en zorg ervoor dat iedereen voldoende eet, drinkt en wandelt.
Op een afgesproken tijdstip spreken we af op een neutrale plek, zodat de eerste stop nog enige tijd een verrassing blijft. Bijvoorbeeld op de Grote Markt. Wanneer we compleet zijn begeleid ik jullie naar de eerste stop. Iedereen vindt het een beetje spannend, omdat het altijd even lastig is om de regie en controle uit handen te geven. Bij de eerste stop bestellen jullie een wijntje, biertje of ander drankje (afhankelijk van wat jullie van te voren hebben doorgegeven) en wordt er een heerlijk bijpassend hapje voor jullie klaargemaakt. Dit kan een tapasplankje zijn, een perfect uitgebalanceerd gerechtje of een ander hapje. Er wordt kort iets verteld over het gerecht en de gelegenheid waar we ons op dat moment bevinden. Vervolgens hebben jullie voldoende tijd om lekker te smullen, te kletsen en nog even snel naar de WC te gaan.

Hoe ziet zo'n Happen en Stappen avond er nou precies uit?

Op 16 november was het zo ver, een groep van 13 collega's uit Delfzijl hebben een geweldige Happen en Stappen avond gehad!
De avond begon bij de Barracuda Social Club. Hier konden de deelnemers een drankje bestellen en kregen daarbij een heerlijke huisgemaakte hamburger geserveerd. Er was keuze uit een runderburger, een visburger of een Vega-burger. Dit past ook bij de filosofie van de BSC. Vlees, Vis én Vega. Hun grote broer, Block 'n Barrels is écht gespecialiseerd in vlees. Deze specialisatie hebben de mannen van BSC zeker meegenomen. Maar in dit restaurant willen ze graag laten zien dat ze niet slechts één specialisatie hebben. Ze weten ook als geen ander om te gaan met de meest prachtige vissoorten, schaal- en schelpdieren en hebben een neus voor originele, vegetarische gerechten.
Onze tocht vervolgde zich naar het gezellige Kattencafé Op Z'n Kop. Er werd een heerlijke tapasplank geserveerd met broodjes, kaasstengels, noten en olijven. Hierbij werden homemade Ice Tea en Ginger Ale, zalige koffie's, cappuccino's en warme choco met slagroom geschonken. Tijdens deze stop kroelden een stuk of 5 katten om ons heen. Sommige gaven kopjes en andere zochten een lekker warm en zacht plekje op, waar er genoeg van waren. Er was een kattengedragskaart (mooi nieuw woord) aanwezig op de tafel. Hierop stond hoe we met verschillende katten om moesten gaan. Er was bijvoorbeeld een kat die we beter niet konden aaien, anderen juist wel.
De volgende stop lag iets buiten de binnenstad, namelijk in het schitterende Noorderplantsoen. Na een heerlijke, verfrissende wandeling kwamen we aan bij Eetcafé De Stadstuin. Het restaurant zat bomvol. We werden, ondanks de gigantische drukte, zeer gastvrij ontvangen. We mochten plaatsnemen aan de gezellig bar en de nabije hoge tafels. Hier werd een heerlijke, stevige mosterdsoep geserveerd. De spekjes konden door de gasten zelf gedoseerd worden. Er werd een stokbroodje met boter bij geserveerd. De bediening kwam heel rustig en vriendelijk over. Dat viel echt op. Ze leken niet echt onder de indruk van de enorme drukte en hadden alles strak onder controle. De roze en zwarte muren en kleurrijke schilderijen zijn karakteristiek voor De Stadstuin, die ook een vestiging hebben aan de andere kant van de stad, De Hereweg. 
De mosterdsoep had de magen goed gevuld en na deze stop was het lekker om weer een stukje terug te wandelen naar de binnenstad. Door het Nooderplantsoen, het Hoge der Aa met prachtige kerstversiering (écht een idyllisch gezicht met de reflectie van de boten op het muisstilliggende water) en via de grote markt. De wandeling zette zich voort naar Pizzeria Italia. Wat mij betreft al tientallen jaren dé Italiaan voor heerlijke pizza's, pasta's en antipasti. Er werden vier pizza's over de tafel verdeeld om te delen, voor ieder wat wils; vis, vlees en groente. Het was een heerlijke, zoute 'snack'. Zolang ik me kan herinneren zit Pizzeria Italia al in 'het zijstraatje' van de Herestraat. Het voelt telkens weer als thuiskomen. Ook al verandert het bedienend personeel nog wel eens van gezicht, de vertrouwde gezichten van de mannen in de pizzakeuken blijven hetzelfde!
De op een-na-laatste stop was bij het altijd prachtige Cappuvino. Hier werden heerlijke gebakjes geserveerd als proeverij op de sfeervolle leren banken. Naast fris, bier of wijn konden de gasten kiezen voor een heerlijke koffie, cappuccino of thee. Voor alle zintuigen een genot! De stijlvol geklede barmannen en -vrouwen geven je het gevoel écht welkom te zijn en de sfeer die je al proeft als je de marmeren trap oploopt kan ik omschrijven als warm, chique en heel gezellig. Zeker in deze tijd van het jaar, met alle buitenverlichting en kerst op komst. Dit was de laatste stop wat betreft het Happen. We zijn nog wel even wezen Stappen naar de laatste locatie voor een laatste afzakkertje.
De laatste stop was bij Jazzcafé New Orleans. In een bomvolle tent werden we vriendelijk ontvangen en hebben we kunnen genieten van de live muziek. Er was deze avond een Jam Sessie. Dit houdt in dat er verschillende muzikanten en zangers kunnen aanschuiven en 'hun ding' kunnen doen op het podium. Er is een band aanwezig, dus de muziek valt nooit stil. Maar wanneer er bijvoorbeeld een zanger, gitarist of drummer zich aandient, kan deze in overleg even lekker 'jammen'. Op andere avonden zijn er Karaoke avonden en optredens. Gegarandeerd met de voetjes van de vloer! Een absolute aanrader voor een gezellige avond uit.

DUS, waarom laat je mij een Happen en Stappen avond organiseren?

- Je hoeft niks te doen, behalve Happen en Stappen. Jullie worden van A tot Z begeleid;
- Je kunt voorkeuren doorgeven;
- Je bepaalt zelf het budget, al vanaf € 35 p.p.;
- Je komt op veel verschillende plekken waar je anders misschien niet zo snel zou komen;
- Je zit niet de hele avond naast één persoon, maar hebt de mogelijkheid om iedereen even te spreken;
- Wandelen is heerlijk!

Wacht niet langer, neem nu contact met me op en we bespreken de mogelijkheden voor JOUW groep. Een kennismakingsgesprek is altijd GRATIS!

T 06 18675068
E info@yourflowevents.nl
W yourflowevents.nl/contact
Facebook.com/yourflowevents
Instagram.com/yourflowevents

Ik hoor graag van je!

En voor vanavond: een hele fijne Pakjesavond met lieve mensen en dieren!

Share

door Florien Wiersma 25 november 2021
Word jij in deze tijd ook verscheurd tussen de behoefte aan de gezelligheid van Kerstmis en je plichtsbesef en trouw aan Sinterklaas? Ik wel! Daarom heb ik de PERFECTE oplossing gevonden voor de donkere tijd voor Sinterklaas. Waarbij je eigenlijk je kerstboom al wel wilt optuigen, maar dit ergens nog niet helemaal goed voelt. Verder kan ik je helpen bij het maken van een Sinterklaas gedicht of surprise. Lees gauw verder!
door Florien Wiersma 4 maart 2021
In deze blog vertel ik hoe het vragenkaartspel Ma & Me tot stand is gekomen. Door het nummer 'Door de wind' van Sanne, Miss Montreal, is dit idee tot stand gekomen. Samen met mijn moeder ben ik een weekendje weggeweest in een heerlijk natuurhuisje. We hebben daar gewandeld, zijn creatief bezig geweest, hebben lekker gegeten en gedronken en elkaar écht beter leren kennen.
door Florien Wiersma 20 december 2020
Waarom? Goeie vraag! In deze blog leg ik je haarfijn uit wat een huiskamerconcert jou allemaal brengt.
door Florien Wiersma 1 september 2020
Hoe ik ben omgegaan met mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd tijdens Corona en hoe ik vanaf nu verder ga werken.
door Florien Wiersma 5 januari 2020
De eerste blog van 2020! Hoe zie ik het komend jaar tegemoet? Wat heb ik geleerd? En vooral: Hoe kan ik structureel meer rust aanbrengen in mijn leven, zodat ik meer kan genieten en me beter kan focussen?
door Florien Wiersma 5 november 2019
Deze post gaat over de Open Bedrijven Dag Drenthe en dan specifiek over de gemeente Borger-Odoorn. Alle deelnemers hebben op eigen locatie hun deuren geopend voor publiek om te laten zien wat er gebeurd binnen hun bedrijf en zo meer naamsbekendheid te creëren.
door Florien Wiersma 5 oktober 2019
In deze post beschrijf ik waar ik tegenaan loop in deze samenleving als mama met een klein maatje meer.
door Florien Wiersma 5 september 2019
In deze blog geef ik antwoord op de vraag wat ik nou eigenlijk precies doe. Kort samengevat: ik maak jou gelukkig door werk en stress uit handen te nemen. Zo kun jij genieten van jouw dag, jouw feest en jouw mensen. Je hoeft alleen maar te socialisten, eten, drinken, kletsen en genieten. Ik vertel hoe ik te werk ga en wat je kunt verwachten als je mij inhuurt. Ook heb ik enkele recensies uitgelicht van klanten.
door Florien Wiersma 5 augustus 2019
Kamperen in Spanje met mijn gezin. Hoe bevalt dit en wat heeft het me gebracht?
door Florien Wiersma 5 juli 2019
Deze maand een ABC'tje, net even wat anders dan andere blogs. Waar staat Your Flow Events nu eigenlijk voor? Lees hieronder meer.
Meer posts
Share by: